Kapustnica nebo také zelňačka

Vydatná kapustnica vydá i za hlavní jídlo, stačí si k ní ukrojit pořádný krajíc čerstvého chleba. Co k tomu potřebujete:

1 lžíce vepřového sádla
1 cibule, nakrájené nadrobno
3 stroužky česneku, na plátky
bobkový list
1–2 lžíce mleté sladké papriky
hrst sušených hub, předem namočených v bílém víně
2 uzené klobásky (nejlépe domácí), nakrájené na kousky
500 g uzeného kolena, nakrájeného na kostičky
1 kg kysaného zelí, překrájeného
pepř a sůl

Příprava jídla

V hrnci nechte rozpustit sádlo, přidejte cibuli, česnek a bobkový list a duste, dokud cibule nezměkne. Přisypte papriku, krátce orestujte a přidejte namočené houby, klobásu, uzené maso a zelí. Podlijte 1,5–2 litry vody, osolte, opepřete a vařte zhruba 2 hodiny, dokud zelí nezměkne.

Zdroj:http://www.apetitonline.cz/recept/kapustnica-0

 

 

 

Kategorie - Tagy

Fotografie

Další zajímavosti

Komentáře (0)

Žádné komentáře. Buďte první.

Další zajímavé události

Kalendář akcí

Zajímavé události